About So What’s Next

Missie

So What’s Next? wil een onderscheidende, toegevoegde waarde leveren aan het (inter)nationale muziekleven. Dit door het organiseren van een jaarlijks eigentijds jazzfestival en hiermee:

  1. Ruimte te bieden aan urgente artistieke ontwikkelingen in jazz & beyond
  2. Toonaangevend (inter)nationaal toptalent, publiek en professionals op het gebied van jazz & beyond samen te brengen
  3. Een duurzame bijdrage aan de in- en doorstroom van professioneel talent te leveren.

Jazz is ontstaan uit een kruisbestuiving van verschillende stijlen. Het is een stroming die zich manifesteert in vele vormen, gevoed door een zich voortdurend vernieuwende melting pot van grensverleggende makers. Jazz (gerelateerde) muziek biedt daarom bij uitstek de mogelijkheid om verbindingen te leggen met (nieuw) publiek binnen de huidige sociaal-culturele context waarin grenzen tussen levensstijlen, smaakvoorkeuren en cultuurgedrag vervagen.

So What’s Next voelt zich verwant aan vernieuwende, vaak jonge, jazzartiesten en jazzliefhebbers die zich zowel in de traditie bevinden als op het grensvlak van hiphop, soul, electro, singer-songwriter, indie-classical en world. Wij vatten dit samen onder de noemer jazz & beyond. Vanuit deze verwantschap biedt So What’s Next presentatie- en ontwikkelkansen aan artiesten die innovatieve impulsen geven aan de muziek en die tegelijkertijd de noodzaak voelen om stem te geven aan de veranderende behoeftes van het publiek van de 21ste eeuw.

Activiteiten

So What’s Next presenteert jaarlijks in een 3- daags avontuurlijk programma het meest urgente, upcoming talent uit de wereld van jazz & beyond: van Kamasi Washington tot Aart Strootman, van Colin Stetson tot Sanne Rambags, van Snarky Puppy tot Jameszoo Quartet. Artiesten die zich stuk voor stuk bewegen op het grensvlak van genres en daarin vitale verbindingen weten te leggen. Om op het scherpst van de snede te programmeren werkt So What’s Next samen met lokale scouts in het buitenland die voet aan de grond hebben in de epicentra voor de ontwikkeling van jazz & beyond, zoals New York en Los Angeles. Maar ook Kiev en Parijs.

Door de nieuwe generatie artiesten op het festival in de kijker te spelen bij publiek én het internationale professionele veld, vormt So What’s Next voor veel (Nederlands) talent een belangrijke stepping stone in hun carrière. Tevens zijn we hiermee een vliegwiel voor de ontwikkeling van jazz & beyond in Nederland.

De veelal uitverkochte edities en vele enthousiaste reacties van publiek, partners en pers geven het vertrouwen in onze aanpak en signatuur.

Partners

So What’s Next? wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Cultuur Eindhoven
Provincie Noord-Brabant
Fonds Podiumkunsten
Prins Bernhard Cultuurfonds
Stichting Dioraphte