Metropole Orkest + José James + Gaidaa + Nana Adjoa conducted by Jacomo Bairos - So What's Next

 

Metropole Orkest + José James + Gaidaa + Nana Adjoa conducted by Jacomo Bairos

ZA 30 OKT | side acts 18.30 - 20.15 uur
Muziekgebouw Foyers

ZA 30 OKT | hoofdprogramma 20.15 - 21.45 uur
Muziekgebouw Grote Zaal

ZA 30 OKT | side acts 21.45 - 00.00 uur
Muziekgebouw Foyers

Het eerste programma dat we mogen aankondigen wordt speciaal voor So What’s Next? gemaakt met een wel hele bijzondere line-up aan artists die nog niet eerder met elkaar op het podium stonden. Op zaterdag 30 oktober laat de in Minneapolis geboren maar in Amsterdam residerende vocalist José James zijn beste werk horen onder begeleiding van het Metropole Orkest, gedirigeerd door de evenzo fameuze Jacomo Bairos. Met aan hun zijde niemand minder dan Gaidaa en Nana Adjoa.

José James

José James is ongetwijfeld één van de veelzijdigste zangers van de afgelopen twee decennia. Met zijn fenomenale debuut The Dreamer uit 2008 laat hij succesvol grenzen vervagen tussen jazz, hiphop, R&B, soul, pop, rock en zelfs spoken word. Ook de samenwerkingen van José James liegen er niet om: van Lalah Hathaway tot Ledisi en van Robert Glasper tot Flying Lotus.

Na zijn debuutalbum volgde een glansrijke carrière: zo bracht hij twaalf genre-overstijgende albums uit, onder andere via het iconische jazzlabel Blue Note en sinds kort via zijn eigen platenlabel Rainbow Blonde Records, won hij een Edison en de L’Académie du Jazz Grand Prix. Het eerste resultaat van zijn nieuwe label verscheen in 2020 onder de titel No Beginning No End 2, de opvolger van het gelijknamige succesvolle album uit 2012.

Gaidaa

Soedanees/Nederlandse vocaliste Gaidaa groeide op in Eindhoven, waar ze haar muzikale dromen cultiveerde tot een solide recording- en podiumcarrière. Ze wordt beschouwd als één van de meest interessante neo-soul-talenten op dit moment. Met producer Full Crate, bracht ze het album A Storm On A Summers Day uit, waardoor een ware storm ontstond op Spotify en andere media. Haar delicate soul met akoestische instrumenten en verbluffende vocalen bevatten oprechte en veelzeggende teksten, waarin ze haar oprechte, persoonlijke vertalen vertelt.

Nana Adjoa

Eén van de mooiste Nederlandse popplaten uit 2020 kwam van de Amsterdamse bassist en singer-songwriter Nana Adjoa (30). Het Ghanees-Nederlandse multi-talent Nana Adjoa is een sound-reiziger, gewapend met vaardige poëzie en een sterk gevoel voor muzikantschap. Maar achter haar onbevreesde benadering van songwriting ligt een vastberaden nieuwsgierigheid en een openheid naar oneindige mogelijkheden. Dit is allemaal te horen op haar debuutalbum Big Dreaming Ants.


Acts in de Muziekgebouw-foyers

Zoals je van So What’s Next? gewend bent, kun je zowel voor als na het hoofdprogramma genieten van nog veel meer acts: de foyers van het Muziekgebouw worden gevuld met de heerlijkste jazz geluiden van internationale en lokale talenten. Twee acts mogen we al bekendmaken: Steam Down en Butcher Brown.


Praktische informatie

Met een ticket voor dit programma, krijg je toegang tot het concert in de Grote Zaal: Metropole Orkest + José James + Gaidaa + Nana Adjoa conducted by Jacomo Bairos. Tevens krijg je toegang tot alle ±8 side acts in de foyers. De randprogrammering start om 18.30 uur. Het hoofdprogramma in de Grote Zaal start om 20.15 uur en duurt tot 21.45 uur. Tot 00.00 uur kun je overal in het Muziekgebouw genieten bijzondere jazz acts. 

Zaterdag 30 oktober 2021
Aanvang hoofdprogramma: 20.15 uur
Muziekgebouw Eindhoven | Grote Zaal
KAARTEN