Bram Stadhouders + Nils Petter Molvær + Remy van Kesteren + Dominique Vleeshouwers - So What's Next

 

Bram Stadhouders + Nils Petter Molvær + Remy van Kesteren + Dominique Vleeshouwers

VR 29 OKT | Orbit 20.00 - 21.00
De Paterskerk | DOMUSDELA

VR 29 OKT | K.O.Brass 21.45 - 22.30
De Paterskerk | DOMUSDELA

Orbit

Gitarist/componist Bram Stadhouders is iemand die een concert-ervaring naar nieuwe luisterdimensies wil optillen. Live-muziek als een ware totaalervaring. Of hij nu samenwerkt met Jim Black, Sidsel Endresen of het Nederlands Kamerkoor, hij zoekt altijd de grenzen op. Met ‘Orbit’ zet Stadhouders een mathematische, algoritmische verwondering en een harmonie van sferen neer, waarbij elke snaar van zijn zelf ontwikkelde ‘surround guitar’ een eigen richting heeft. De luisteraar wordt omringd door de muziek, in een cirkel van speakers en beleeft een 3D-ervaring. Speciaal voor de opening van So What’s Next? zijn er drie buitengewone musici uitgenodigd die afwisselend met Stadhouders zullen optreden, waarbij naast gitaar, ook trompet, live-electronics en percussie gemanipuleerd worden door speciale ‘surround’ effecten.

“In Orbit wil ik mensen onderdompelen in geluid. De gitaar zit helemaal om je heen, en de muziek beweegt. In cirkels, in een achtvorm, heen en weer door de ruimte. Ook de galm komt van alle kanten op je af, in plaats van dat die van voren op je wordt afgevuurd.” – Bram Stadhouders

Let op: met een ticket voor Orbit krijg je tevens toegang tot de show van K.O.Brass om 21.45 uur.

Nils Petter Molvær

Nils Petter Molvær is een Noorse trompettist, componist en producer. Hij wordt beschouwd als pionier en grootmeester in de hedendaagse fusie van jazz en elektronische muziek. Molvær verbindt jazz, ambient, house, elektronische muziek en break beats, maar ook hiphop en rock. Een atmosferisch, omfloerst en uniek trompetgeluid is zijn grootste handelsmerk. Hij werkte samen met oa, Dhafer Youssef, David Sylvian, Herbie Hancock, Bill Laswell en Manu Katché.

Remy van Kesteren

Harpist Remy van Kesteren is een fenomeen op zijn instrument en beweegt zich in alle genres waar je het typische, klassieke, harpgeluid niet verwacht. Zijn grote talent werd al vroeg opgemerkt en op 21-jarige leeftijd studeerde hij af op het Utrechts conservatorium, met de hoogste onderscheiding. Talloze awards leidden tot samenwerkingen met het Metropole Orkest, the Jacksons, het Nederlands Kamerorkest, Eric Vloeimans, Nils Frahm, en vele anderen.

Van Kesteren is een verhalenverteller, en in zijn expressieve speelstijl ontdek je vrijheid, onbevangenheid, het opheffen van grenzen, overstijgen van genres en disciplines. Vooral het belang van muziek voor mensen en het creëren van een eigen universum zijn terugkerende thema’s in zijn werk. 

Dominique Vleeshouwers

Dominique Vleeshouwers is een Nederlandse, internationaal actieve slagwerksolist die bekend staat om zijn veelzijdigheid, zijn unieke performance en als maker van out-of-the-box-producties. Hij won vele prijzen, waaronder de Tromp International Percussion Competition en de Nederlandse Muziekprijs. Er waren samenwerkingen met het Koninklijke Concertgebouw Orkest, Asko||Schönberg Ensemble, (break)dansers, Tokyo Sinfonietta, electronische muziekprojecten en het Nederlands Blazersensemble, Vleeshouwers schuwt geen enkele uitdaging. 

Bram Stadhouders – gitaar
Nils Petter Molvær – trompet
Jan Bang – live sampling
Dominique Vleeshouwers – percussie


Na afloop van dit concert hebben we nog een show van K.O.Brass op het programma! Met een ticket voor Orbit kun je ook deze show bijwonen. Knock Out Brass – is geen doorsnee koperkwintet. Hun muziek bestaat uit een unieke mix van stijlen: hedendaagse jazz/pop/neo-klassiek in vakkundige arrangementen. Synergie staat centraal, vanuit de verschillende achtergronden van de spelers – jazz, klassiek, hiphop, wereld, folk) – en door onze strakke arrangementen en uitdagende repertoire laat deze synergie hun muziek stralen. Als performers zijn ze authentiek, met de muziek altijd als middelpunt en tegelijkertijd energetisch en recht vanuit het hart communicerend.

Vrijdag 29 oktober 2021
Aanvang Orbit: 20.00 uur
Aanvang K.O.Brass: 21.45 uur
De Paterskerk | DomusDela
KAARTEN