Een weekend lang internationale top-jazz in eindhoven, eerste namen so what’s next 2023 bekend!

Grensverleggende Jazz

Het eerste weekend van november 2023 vindt de 11e editie van het So What’s Next Jazzfestival Eindhoven plaats, het jaarlijkse internationale jazzfestival van Eindhoven dat zijn naam ontleent aan de legendarische jazz track So What en de niet aflatende vernieuwingsdrang van diens maker Miles Davis. Het geheel vernieuwde So What’s Next biedt een avontuurlijke eigentijdse mix van rising stars en gevestigde namen die allemaal de grenzen van de jazz opzoeken en laten zien en horen waar jazz vandaag de dag voor staat. De talloze liveoptredens vinden plaats in Muziekgebouw Eindhoven én op een groot aantal podia in de binnenstad (3,4 en 5 november 2023).

Verbinden

Jazz verbindt in al zijn hedendaagse verschijningsvormen als geen enkel ander genre stijlen, culturen en doelgroepen van jong tot oud. Het festival So What’s Next – dat vanuit Muziekgebouw Eindhoven letterlijk de stad in gaat om via talloze podia het brede publiek te bereiken – biedt de mogelijkheid tot verbinden en ontmoeten zoals geen ander muziekgenre dat kan. Zoals festival manager Barend Fransen het zo treffend zegt: “You don’t have to like jazz to love So What’s Next.

De eerste namen

Het hart van het festivalweekend is de grote Festivalnight op zaterdag 4 november. Dan wisselen maar liefst 15 gevestigde namen en spraakmakende nieuwkomers elkaar af op alle podia van Muziekgebouw Eindhoven. Ze zijn allemaal verschillend in hun eigen sound en performance maar hebben één ding gemeen: ze zoeken allemaal de randen van de jazz op. Voor de Festivalavond zijn nu al bevestigd de van Snarky Puppy bekende Amerikaanse toetsenist/zanger Cory Henry, saxofoniste en belangrijkste exponent van de hippe UK- jazzscene Nubya Garcia, Eindhovens fenomeen Fresku met zijn full live band, jazzlegende Joe Lovano in samenwerking met de Deens gitarist Jakob Bro en een all star band en de mannen van Gallowstreet die hun splinternieuwe album Laaglands live presenteren. En dat is nog maar het begin: er volgt nog veel meer.

On sale

Tickets voor de Festivalnight op zaterdag 4 november kosten 54 euro (ex servicekosten) en zijn nu verkrijgbaar. Meer informatie over de overige festivaldagen wordt later bekendgemaakt.