Zaterdag 4 November 20232023-10-30T13:36:21+01:00

zaterdag 4 november ’23

line-up

So What’s Next Grand Festivalnight

De So What’s Next festivalnight staat dit jaar in het teken van the many faces of today’s jazz en presenteert een eigentijdse mix van stijlen met gevestigde namen en verrassende nieuwkomers. Funk, soul, hiphop, r&b, nu jazz: je beleeft het allemaal tijdens de Grand Festivalnight op zaterdag 4 November 2023, het swingende hart van het festivalweekend.

Geniet van zo’n 15 fantastische live bands die de grenzen van de jazz opzoeken zoals de van Snarky Puppy bekende Amerikaanse toetsenist/zanger Cory Henry, saxofoniste en belangrijkste exponent van de hippe London-jazzscene Nubya Garcia, Eindhovens fenomeen Fresku met zijn live band, jazzlegende Joe Lovano met de Deense gitarist Jakob Bro en een all star band, brassband Gallowstreet plus 7 fantastische nieuwe namen die nu bekend zijn. Benjamin Herman Trio presenteert een splinternieuw album, de altijd bijzondere Sabrina Starke komt met haar all star band haar nieuwe songs spelen, de Zuid-Koreaanse drumster Sun-Mi Hong brengt met haar quintet haar nieuwe album live, de Amerikaanse band Butcher Brown blaast met hun explosieve en groovy sound het dak eraf, saxofonist Joris Posthumus maakt eindelijk met zijn trio de langverwachte come back, de splinternieuwe band WAAN met Bart Wirtz en Emiel van Rijthoven laat zien en horen waarom hun debuutalbum Echo Echo met superlatieven werd overladen en de jonge pianist/keyboardist James Francies zal met zijn trio tonen waarom alle groten der aarde met hem willen spelen. Daar zijn recent nog eens 2 nieuwe namen aan toegevoegd: Teus Nobel Acoustic Trio opent het festival met een schitterende ode aan de legendarische Chet Baker en het 8-koppige The Jig laat in de Stadsfoyer zien en horen waarom zij één van de weinige echte Nederlandse funkbands met een rock ‘n’ roll attitude zijn.

Kortom: the many faces of today’s jazz! Allemaal op één avond in Muziekgebouw Eindhoven. Uiteraard is er een gevarieerd aanbod van trendy food & drinks, kun je het mooiste jazz vinyl vinden in onze record shop en maak je met je ticket kans op fantastische prijzen. Beleef het mee: So What’s Next Grand Festivalnight op zaterdag 4 november 2023.

Get in the mood with our youtube chanel.

Ga naar de bovenkant