First names So What's Next? - So What's Next

First names So What’s Next?

29 mei 2018

So What’s Next? maakt de eerste namen bekend en de kaartverkoop van de zesde editie van het jazz en beyond festival op 2, 3 en 4 november 2018 in Eindhoven is gestart! Een driedaagse muziekevolutie met optredens van toonaangevende en grensverleggende artiesten uit het nieuwe millennium met crossovers van jazz, hiphop, soul, world, elektronische en klassieke muziek. Het festival vindt plaats in Muziekgebouw Eindhoven en op diverse locaties in het centrum van Eindhoven.

Opening Night

So What’s Next? opent op vrijdag 2 november met het bijzondere project Songs of Joni Mitchell. Een ode aan de levende legende – die dit jaar 75 jaar wordt – door het Noordpool Orkest met speciale gasten Zara McFarlane, Ben van Gelder, Anna Serierse & Jorrit Westerhof.

> > Bekijk vrijdagprogramma

So What’s Next?

Op zaterdag 2 november zijn er optredens van baanbrekende artiesten in Muziekgebouw Eindhoven met o.a. Avishai Cohen, die zich voor zijn persoonlijke en funky project ‘1970’ liet inspireren door de muziek uit zijn jeugd. Behalve bassist is hij leadzanger binnen deze band. Het hypnotiserende GoGo Penguin speelt akoestische elektronica en bewijst live waarom het een van de snelst groeiende acts uit de Britse jazzscene is. Met SFJAZZ Collective haalt So Whats Next? een all-star-formatie naar Eindhoven. Acht topjazzmusici (waaronder Miguel Zénon en David Sánchez) bundelen hun muzikale krachten in één band en spelen met een hedendaagse sound nieuwe arrangementen van het werk van Herbie Hancock, Thelonius Monk, Horace Silver, John Coltrane en Stevie Wonder.

> > Bekijk zaterdagprogramma

So What’s Next? Downtown

Tijdens So What’s Next? Downtown op zondag 4 november, presenteert het festival nog meer vertegenwoordigers van de levendige Londense jazzscene. Soulzangeres Poppy Ajudha is pas 22 maar heeft net zo’n doorleefd stemgeluid als Amy Winehouse. Supertalent op saxofoon en bandleider Nubya Garcia gebruikt invloeden uit gospel, soul en latin maar ook grime en garage. Jazz beheerst ze tot in de puntjes.

> > Bekijk zondagprogramma