Nieuwe namen toegevoegd - So What's Next

 

Nieuwe namen toegevoegd

20 september 2018

So What’s Next? maakt een serie nieuwe bevestigingen bekend voor de zesde editie van het jazz en beyond festival op 2, 3 en 4 november 2018 in Eindhoven. Benjamin Herman ‘Project S’, Melissa Aldana, Braxton Cook, Dan Tepfer, Ben LaMar Gay, Reinier Baas & Ben Van Gelder en Valvetronic Brassband zijn toegevoegd aan het programma.

Nieuw namen

De spraakmakende saxofonist Benjamin Herman luidde met Project S zijn 50e verjaardag in, eerder dit jaar. Het is de soundtrack voor een gelijknamige documentaire over de Citroën SM, ooit het mythische voertuig van de groten der aarde, zoals Johan Cruijff. En klinkt als Serge Gainsbourg meets Fausto Papetti.

Op veler verzoek komt de Amerikaanse tenorsaxofonist Melissa Aldana naar So What’s Next? De Chileense won in 2013 als eerste vrouw de prestigieuze Thelonious Monk International Jazz Saxophone Competition. “Aldana’s improvisaties grenzen aan subtiele poëzie, waarin ze de muziek met fluwelen handen streelt zonder overbodig sentiment.” (Jazzenzo)

Pianist Dan Tepfer speelt tijdens So What’s Next? Downtown in het Van Abbemuseum, een nieuwe locatie van het festival. Tepfer navigeert moeiteloos tussen klassieke muziek, jazz en improvisatie. Hij speelde o.a. met Lee Konitz en Pharoah Sanders en schept een eigen wereld op het podium. In het Van Abbemuseum speelt hij op een discklavier van Yamaha en wordt begeleid door visuals.

De soulvolle saxofonist en zanger Braxton Cook is beïnvloed door John Coltrane en Frank Ocean en begon zijn carrière in de band van Christian Scott. Zijn album Somewhere in Between werd opgepikt door de Spotify Butter playlist en vanaf dat moment ging het hard met Cook. Op So What’s Next? presenteert hij zijn nieuwe project No Doubt en speelt met zijn eigen band.