Programma compleet - So What's Next

 

Programma compleet

27 september 2018

Met nog eens achttien nieuwe namen is het programma van So What’s Next? 2018 compleet. Het jazz & beyond festival telt meer dan zestig concerten verdeeld over drie dagen, met optredens van grote namen in vaak onverwachte samenstellingen en met héél veel nieuw talent.

Onder de laatste reeks bevestigingen is de selectie van de Open Call voor So What’s Next? Downtown, het ontdekkersprogramma in de Eindhovense binnenstad op zondag 4 november. Ook kondigen we een nieuwe samenwerking aan tussen clubnacht HET WILD en So What’s Next?: een nachtprogramma met Dorian Concept en Jameszoo in De Sociale Dienst.

So What’s Next? Downtown

Net als vorig jaar schreven we in juli een Open Call uit voor opkomende jazz en cross-over artiesten, voor vijftien showcaseplekken tijdens So What’s Next? Downtown op zondag 4 november. De jury bestond uit Guido van Dieren (BIRD), Frank Bolder (LantarenVenster/North Sea Jazz Festival) en David Ernst (Gaslab/Studium Generale Eindhoven).

Uit bijna 100 inschrijvingen uit heel Europa, selecteerden zij de meest veelbelovende artiesten: Lydian Collective (UK) • SarenvilleHandsome Couple (D) • BaskarLuchtmanSimio Jazz TrioDiego Pinera (D) • Mungo BungoAlgorhythmMatteo MyderwykVernon ChatleinGuy Salamon GroupCollective Conscience (B) • Myrthe van de WeeteringKuhn Fu • DHD Trio

HET WILD x So What’s Next?

Op zaterdagavond 3 november, na het hoofdprogramma in Muziekgebouw Eindhoven, gaat het feest door in club De Sociale Dienst. HET WILD en So What’s Next? is een nachtprogramma met op de planken Dorian Concept (live-set) en Jameszoo (dj-set), beide uit de stal van Brainfeeder. De Oostenrijkse Dorian Concept brengt een experimentele sound met rollende melodieën, bombastische jazzmotieven en coole, laidback hiphop. Jameszoo, oftewel Mitchel van Dinther uit Den Bosch, is een muzikale alleseter en een graag geziene gast bij So What’s Next? en HET WILD.