So What's Next? Online | So What's Next

 

So What’s Next? Online

21 oktober 2020

SO WHAT’S NEXT? ONLINE

Vrijdag 30 oktober – 20.00 uur


Op vrijdagavond ontvangen we twee geweldige artiesten, niemand minder dan contrabassist Peter Willems en Amerikaanse gitarist Gary Lucas. Naast een Q&A en een optreden van dit duo, staat de avond bol van de muziek want we blikken terug op eerdere edities van So What’s Next?. Presentatrice Shay Kreuger neemt ons mee terug eerdere festival edities met bijzondere opnames van o.a. de New Yorkse cellist Gabriel Royal en Britse band Dinosaur op het dak van het Muziekgebouw, gefilmd door VPRO Vrije Geluiden. Verder zijn er korte interviews te zien met saxofonist Donny McCaslin en drummer Mark Guiliana over onder andere hun samenwerking met David Bowie: unieke footage die het festival in 2017 en 2018 vastlegde in New York en Londen.

Zaterdag 31 oktober – 20.00 uur


Op zaterdagavond trappen we af met een livestream van het concert van een fantastisch jazz multi-talent: Nana Adjoa. De Ghanees-Nederlandse Nana Adjoa is een ware muzikale ontdekkingsreiziger en maakt liedjes die tegen R&B en jazz aan schuren. Met haar dromerige elektronica en kleine gitaarliedjes gooit ze hoge ogen: ze werd opgepikt door KCRW in de Verenigde Staten en was ook al te horen op Best Kept Secret en Eurosonic/Noorderslag.

Zaterdag 31 oktober – 22.00 uur


Geen Halloween zonder Dracula. Na het optreden van Nana Adjoa is het om 22.00 uur tijd om de popcorn erbij te pakken en klaar te gaan zitten voor de Spaanse Dracula film. George Melford’s ‘Spanish Dracula’ uit 1931 is een klassieker, maar je hebt hem nog nooit op deze manier beleefd, met een live gespeelde soundtrack van gitaartovenaar Gary Lucas. Dracula hoeft zich niet in zijn graf om te draaien voor deze psychedelische, orchestrale dialoog tussen Lucas en het filmmeesterwerk. Deze film met live soundtrack wordt georganiseerd in samenwerking met Natlab Eindhoven.

Zondag 1 november – 14.00 – 18.00 uur


De zondag van So What’s Next? staat al jarenlang in het teken van opkomend talent. Verwacht op deze dag livestreams van veelbelovende artiesten als ALEXANDER, Javier Subatin, Ildo Nandja Trio, Ingen Navn, Blue Sands, Das Sound Kollektiv, FRÉ en Berenice van Leer & Lorijn van Piekartz.

Bekijk hier de volledige line-up.