So What’s Next? 2020 gaat door als gratis online festival | So What's Next

 

So What’s Next? 2020 gaat door als gratis online festival

20 oktober 2020

So What’s Next? 2020 gaat door als gratis online festival

Na de aankondiging van de nieuwe corona-maatregelen heeft de organisatie achter So What’s Next? besloten dat een fysiek festival geen doorgang kan vinden. De ontwikkelingen omtrent covid-19 gaan razendsnel en het zou op dit moment niet verantwoord zijn om onze bezoekers op te roepen de vele concerten te bezoeken. Daarom heeft So What’s Next? besloten het event enkel online te laten plaatsvinden. Het festival presenteert tussen 30 oktober en 1 november talloze livestreams van opkomende én gevestigde talenten, de jaren ‘30 Spanish Dracula film met live soundtrack door Gary Lucas, throwback videos en Q&A’s met artiesten. 

So What’s Next? betreurt het genomen besluit maar heeft begrip voor de maatregelen. In goed overleg is besloten voorrang te geven aan het bestrijden van het virus en nieuwe besmettingen tegen te gaan. Het festival dat zowel in het Muziekgebouw als samen met de binnenstadondernemers wordt georganiseerd, heeft zich als doel om de gehele stad te laten bruisen; dit is simpelweg niet mogelijk onder de huidige omstandigheden. 

De afgelopen dagen is er veelvuldig gesproken met de artiesten en daaruit bleek hun motivatie om toch van zich te laten horen. Door te kiezen voor een online festival dat de bezoekers vanuit de veiligheid van hun eigen huis kunnen meemaken, krijgen zowel het festival als de vele artiesten de mogelijkheid door te gaan in deze toch vreemde tijden.

Bekijk hier de volledige line-up.