Teus Nobel Acoustic Trio

Teus Nobel (trompet) | Tim Langedijk (gitaar) | Thomas Pol (contrabas)

Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is. Hij is in de afgelopen jaren bovendien productiever dan ooit! In rap tempo volgden de albums Journey Of Man, Saudade (bekroond met een Edison Award – Jazz Nationaal), Tanto Amor, Pleasure Is The Measure en Human First elkaar op.

Onlangs bracht hij zijn nieuwe album uit: After Hours. Een bijzonder album omdat Nobel voor het eerst een productie uitbrengt waarop hij de nadruk legt op de ‘American jazz standards’. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker trio album Someday My Prince Will Come (1983), het jazzalbum dat hem ooit inspireerde om te kiezen voor de jazz.

De bezetting waarmee Teus naar Eindhoven komt is dan ook dezelfde als op het trio album van Chet Baker, namelijk met gitaar (Tim Langedijk) en contrabas (Thomas Pol). Een bezetting die ruimte biedt aan de melancholische, verstilde klanken die Baker zo kenmerkten. Maar uiteraard is er ook voldoende ruimte voor een flinke portie swing!

ZATERDAG 4 NOVEMBER | MUZIEKGEBOUW